معرفی دکتر قنواتی جراح بینی

عمل بینی گوشتی (هزینه و شرایط)

هزینه عمل بینی دکتر قنواتی و نمونه عمل ها

رزرو نوبت عمل بینی ( آنلاین و حضوری)

نمونه عمل های بینی دکتر قنواتی

مشاوره عمل بینی گوشتی

مطالب پیشنهادی از سراسر وب...

مطالب بالا توسط یکتانت پیشنهاد شده اند

    مقاله: بهداشت روان در تعطیلات نوروز


    بهداشت روان در تعطیلات نوروز

    دکتر پرويز رزاقي روان‌شناس از استرس‌ تعطيلات و ضرورت آمادگي رواني براي مقابله با اين استرس‌ها مي‌گويد "عيد نيز بگذرد"

    دوباره به روزهاي پاياني سال و ازدحام و ترافيک و مشغله زياد اين ايام نزديک مي‌شويم. اين روزها، از طرفي روزهايي شاد و پرجنب‌وجوش است اما از طرف ديگر، همين تراکم و فشار کار، باعث بروز استرس‌ها و درگيري‌هايي براي ما مي‌شود که مانع از داشتن لحظات شاد مي‌شوند….

    بهداشت روان در تعطیلات نوروز

    اين نگراني‌ها، بحث و جدل‌ها و مشکلات، فقط مختص روزهاي پاياني سال نيست و گاهي به سال جديد هم کشيده مي‌شود. رفت‌و‌آمد زياد با اقوام و دوستان، برنامه‌ريزي سفرهاي نوروزي، توقعات افراد فاميل از يکديگر و… از جمله اين مشکلات است که شايد در زوج‌هاي جواني که به تازگي زندگي مشترک را شروع کرده‌اند، بيشتر نمود پيدا کند. در گفتگو با آقاي دکتر پرويز رزاقي، دکتراي روان‌شناسي و مدرس دانشگاه به دنبال چاره اين مشكلات رفته‌ايم:

    سلامت: آقاي دکتر! در روزهاي پاياني سال يا بعد از آن، افراد دچار استرس‌هاي فراواني مي‌شوند. ريشه اين مساله در کجاست؟

    در اين زمان (طول ايام نوروز)، افراد ارتباط بيشتر و نزديک‌تري با اقوام و دوستان دارند و وقت بيشتري را با سايرين صرف مي‌کنند. به همين علت، احتمال اينکه ويژگي‌هاي خلقي خاصي از آنها سر بزند، بيشتر مي‌شود. به علاوه بعضي افراد، قصد مقابله به مثل يا انتقام‌گيري از طرف مقابل (همسر) خود را دارند. مثلا به همسر خود مي‌گويند: «چون تو پارسال فلان جا نرفتي، من هم امسال، اينجا نمي‌روم!» (يعني به روابط گذشته خود برمي‌گردند). يا گاهي در حال تلافي مشکلاتي هستند که با هم داشته‌اند. متاسفانه همين مشکلات باعث مي‌شود که افراد نگرش منفي نسبت به ايام تعطيلات نوروز پيدا کنند و آرزو کنند که «هيچ‌گاه عيد از راه نرسد!»

    سلامت: در اين بين چه کساني ضرر مي‌کنند؟

    خود همين افراد، بيشتر از همه متضرر مي‌شوند. در بعضي مواقع، بعضي ريزبيني‌ها يا حساسيت‌هاي زن يا شوهر، مشکل‌ساز مي‌شوند. به عنوان نمونه در جلسه‌هاي مشاوره، زن يا شوهر مي‌گويد: «من به فلان جا رفتم و با من رفتار خوبي نشد. پس ديگر به آنجا نمي‌آيم! يا شايد بيايم اما اصلا حرف نمي‌زنم يا اخم مي‌کنم!» اين افراد دائما مترصد لحظه‌اي هستند که انتقام‌گيري کنند.

    سلامت: ريشه اصلي بروز اين اختلافات در چيست؟

    همه اين مسايل به روابط بين زوجين برمي‌گردد. هر دو طرف بايد بپذيرند که به يکديگر احترام بگذارند، معامله نکنند، انتقام‌گيري نکنند و ارزيابي درستي از طرف مقابل خود داشته باشند. يعني در کل، بايد نوع نگاه خود را اصلاح کنيم. مثلا شوهر بايد به ياد داشته باشد که اين خانم همسر من است. من بايد به حرف و نظر او احترام بگذارم و برايش احترامي، بيش از سايرين قائل باشم يا برعکس. بسياري از مشکلاتي که در ايام تعطيلات نوروز پيش مي‌آيند، زمينه‌ساز اين مي‌شود که خانواده‌ها از رسيدن اين ايام نگران و فراري باشند و ترجيح بدهند چنين ايامي هرگز فرا نرسد. اما افراد، بايد طوري رفتار کنند که مشتاق ايجاد بهترين لحظات براي خود و خانواده‌شان باشند. بايد ياد بگيرند که يکديگر را ببخشند و مترصد ايجاد فرصت براي دور هم‌بودن باشند.

    سلامت: اما اين رفتارها را چگونه مي‌توان ياد گرفت؟

    ما بايد ياد بگيريم که نگاه خود و ساير اعضاي خانواده‌مان را مثبت کنيم. ترافيک، تصادف، برف و… هميشه پيش مي‌آيد. اگر با چنين مشکلاتي روبه‌رو شديم و اعضاي خانواده شروع به گله و شکايت کردند، بايد آنها را متوجه کنيم که ممکن است در هر شرايطي، مشکلاتي هم پيش بيايد. اين کار در پذيرش اعضاي خانواده موثر است و ديد آنها را تغيير مي‌دهد. البته در بعضي موارد، يک طرف رفتار نامناسبي دارد که توجيه‌پذير نيست. به‌عنوان نمونه خانمي در کلينيک مشاوره، اظهار مي‌کرد که همسرم فقط براي اينکه دهان ما را ببندد، ما را ۹ ساعته، با ماشين، بدون توقف، از تهران به مشهد برد و آنجا که رسيديم تمام‌مدت در هتل ماند و اصلا مسافرت خوبي نبود و فقط خستگي به تن ما ماند. به چنين فردي بايد فهماند که اگر همسرت را به مسافرت مي‌بري، سعي کن خوش بگذرد و مسافرت را به همه زهر نکن! گاهي هم برعکس، مرد سعي مي‌کند شرايط مناسبي را فراهم کند اما خانم، فضا را به هم مي‌ريزد و دايم شکايت مي‌کند؛ هر دوي اين رفتارها اشتباه است.

    سلامت: گاهي اوقات هم، ترافيک و شلوغي شب عيد، باعث رفتارهاي نامناسبي در افراد مي‌شود. در اينجا چه مي‌توان کرد؟

    بايد به فرد گفت بله! شهر شلوغ است! همه مشغول خريد و تدارک عيد هستند. خب، چه اشکالي دارد؟ به عنوان نمونه اگر قصد خريد براي فرزندمان را داريم و به خيابان بهار مي‌رويم و شلوغ است، خب چه مي‌توان کرد؟ راه‌حل اين است که افراد با اصل پذيرش، به سراغ انجام کارها بروند. فرد بايد نگرش خود را تغيير دهد. فقط بحث خريد کردن نيست. بايد سعي کنيم از لحظات در کنار هم بودن لذت ببريم. بايد بپذيريم که اگر قصد خريد در اين روزهاي پاياني سال را داريم، ترافيک هست و کاري نمي‌توان کرد.

    سلامت: در مورد خانه‌تکاني شب عيد هم در بيشتر موارد خانم‌ها عهده‌دار انجام آن مي‌شوند و آقايان دخالتي نمي‌کنند. همين امر باعث خستگي روحي و جسمي خانم‌ها مي‌شود و شايد به صورت بدرفتاري در خانم‌ها، خود را نشان دهد. در اين مورد چه توصيه‌اي مي‌کنيد؟

    پيشنهاد مي‌کنم که آقايان، تا حد امکان به خانم‌ها، در امر نظافت خانه کمک کنند. يا حداقل کارگري را استخدام کنند که کمک کند. اگر نمي‌توانند، کمي کارشان را کم کنند و شب‌ها کمي زودتر به منزل بيايند تا کمک خانم‌هايشان باشند و حداقل زماني که به خانه مي‌رسند، موقعيتي را به وجود بياورند که کمک‌حال همسرشان باشد. مثلا پيشنهاد بدهند که جابه‌جايي مبلمان يا… را به عهده بگيرند. اين نگرش كه اين کارها متعلق به خانم‌هاست، اشتباه است و بايد به آنها کمک کرد.

    سلامت: در مورد ديد و بازديد ايام نوروز به خصوص براي زوج‌هاي جوان چه توصيه‌هايي داريد؟

    اولا دخالت خانواده‌ها بايد تا حد امکان کم باشد. اگر مادر يک طرف بگويد اول بايد به ديدن من بياييد و طرف مقابل هم همين‌طور رفتار کند، کشمکش و بحث پيش مي‌آيد. ما نبايد معامله کنيم. حتي اگر فکر مي‌کنيم که حق با ماست، بايد کوتاه بياييم. اينکه آنها اول کجا بروند اصلا مهم نيست و اتفاق خاصي نمي‌افتد. نبايد اتفاقات را بزرگ کرد. همين گذشت‌ها و حساس نکردن موضوع، باعث آرامش زوج‌هاي جوان مي‌شود.

    سلامت: در بعضي مواقع اطرافيان (والدين) مقصرند. با آنها چطور مي‌توان برخورد کرد؟

    بايد اطرافيان را قانع کرد که اجازه بدهند جوان‌ها خودشان تصميم بگيرند. دخالت والدين باعث خراب شدن روابط زوجين مي‌شود و اگر دخالت زيادي داشتند، بهتر است، زوجين، خود بگويند که چه اشکالي دارد اول اين طرف برويم يا آن طرف‌، به هر حال پيش شما مي‌آييم. يا مثلا بگويند، ما روز اول را خانه هستيم و روز دوم به شما سر مي‌زنيم. استفاده از شوخي هم کمک‌کننده است. يعني بهتر است مسايل را خيلي خشک و جدي نکنند.

     

    آخرين توصيه‌ها

    اين نکته‌ها را در حاشيه همه روده‌درازي‌هايي که کرديم به خاطر بسپاريد:

    • در جمع مهماني‌هاي تکراري که داريم تهيه تنقلات قديمي‌و خوراکي‌هايي که يادآور خاطرات هستند معجزه مي‌کند. مثل چي؟ اسمارتيز و نخودچي کشمش و آش بزباش و دوغ و…

    • لباس شاد بپوشيد. لباس‌هاي تيره را فراموش کنيد و با لباس‌هايي به رنگ شاد زيباتر شويد… چرا مي‌خنديد؟ جدي مي‌گويم! اين قضيه سن و سال هم نمي‌شناسد!

    • تلويزيون را خاموش کنيد، خصوصا وقت شام و ناهار و به جاي آن يک موسيقي ملايم بگذاريد.

    • يک نکته باريک‌تر از مو: از مهمان‌گريزي‌ها گفتيم. اين را هم بگوييم که ميزبان دانا آن است که مهمان‌هايش با هم سنخيت داشته باشند نه اينکه هر کدام ساز خود را بزنند. اگر اقدام به گرفتن چنين مهماني کرديد، بدانيد به محض خروج همه مهمان‌ها اول يک نفس عميق مي‌کشند و براي مدتي طاقت ديدن روي شما را
    از دست مي‌دهند.

    کلمات کلیدی: بهداشت,روان,در,تعطیلات,نوروز

    دسته بندی: مقاله

مشاوره رایگان جراحی بینی

ارسال دیدگاه

[uniplace_links]
© تمامی حقوق مطالب برای وبسایت پزشک آدرس محفوظ است و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع ممنوع و شرعا حرام می باشد.
طراحی و توسعه : تیم پشتیبانی پزشک آدرس

آرتام مبل